Transylvania Consulting, emblema a Silicon Valley-ului Europei la Cluj

Reportaj Paris Match despre noul El Dorado al externalizarii de servicii IT

Cluj-Napoca-Sillicon-Valley-Europe
27 octombrie 2014

Un reporter Paris Match impreuna cu fotograful sau ne-au facut surpriza de a-si manifesta interesul fata de Transylvania Consulting, echipa sa, evolutia sa, solutiile propuse in domeniul IT… aspecte sintetizate intr-un articol mai degraba caricatural despre Silicon Valley-ul Europei de Est la Cluj (Romania). Initiativa ramane apreciabila, aceasta in conditiile in care suntem o firma destul de mica comparativ cu marile societati de servicii in ingineria informatica sau editori de aplicatii informatice care au patruns pe piata IT din Cluj in ultimii ani.

Cateva precizari in ceea ce priveste paragrafele care ne vizeaza in mod direct. Biroul echipei SEO nu este nicidecum localizat intre toaleta si bucatarie (lucru care poate fi verificat cu usurinta la fata locului); de altfel, inclusiv administratorul firmei, Nicolas de Castelnau, isi are propriul birou in aceasta incapere. De asemenea, in ceea ce priveste valoarea mica a salariilor indicata in articol, aceasta nu este total eronata, insa, in orice caz, este in mare masura inselatoare. In realitate, in domeniul serviciilor de externalizare IT din Romania, angajatii sunt platiti in functie de productivitatea lor. Un tanar lipsit de experienta si caruia trebuie sa i se explice multe lucruri, va avea un salariu de pornire destul de modest. Insa, ceea ce trebuie sa intelegem este faptul ca, spre deosebire de Franta, salariul sau va evolua in paralel cu eficienta sa, motiv pentru care valoarea salariilor poate creste chiar si lunar in decursul primului an!

In ceea ce priveste formularea destul de lapidara referitoare la inspectori, este vorba, cel mai probabil, despre extrapolarea de catre jurnalist a unui caz izolat si despre simplificarea excesiva a unei probleme mondiale cu fatete multiple care a evoluat, de altfel, destul de mult de la infiintarea companiei in anul 2002. Doua intalniri si cateva ore de discutii despre firma au fost reduse la cateva randuri tipice mai degraba pentru presa de tip senzational.

Cat despre impactul produs, putem spune deja ca acest articol despre Silicon Valley-ul Europei a starnit o reala curiozitate din partea publicului francez, in special (dar nu numai) in randul companiilor din sectorul digital interesate sa descopere noi posibilitati de externalizare a serviciilor de IT si SEO… Ne straduim, desigur, sa oferim raspunsuri si solutii tuturor celor care ne contacteaza.

Urmatorii jurnalisti care se vor afla in misiune la Cluj sunt, de asemenea, bineveniti la Transylvania Consulting… mai ales daca vor sti sa dea dovada de rigoare, ponderatie si intelegere a activitatii noastre!